Het ontwerp van Wolstad

Wolstad

We hebben het antwoord op deze vraag gevonden door voort te bouwen op het oorspronkelijke karakter van de haven, die van oudsher werd gekenmerkt door industriële bebouwing. Analoog aan het ingenieurswerk van deze bebouwing hebben wij de plattegronden van de appartementen heel functioneel opgezet. Zo hebben we de woonkamers weids uitzicht op het water gegeven en hebben we ruime balkons aan de waterkant geplaatst, waarbij ze in de ochtend of de avond mooi op de zon zijn gericht. En, zoals er in de oude havengebouwen beneden andere aanleidingen waren om het gebouw te gebruiken dan boven in het gebouw, hebben we in Wolstad diverse woningtypen gemaakt, afgestemd op hun positie binnen het geheel. Op de begane grond bevinden zich appartementen die gelegen zijn rondom een patiotuin en helemaal aan de bovenzijde bevinden zich drie “huizen” die allen gelegen zijn aan een groot dakterras, een daktuin op hoogte.

Zo is Wolstad een ontwerp geworden met bijzondere, heel specifieke woningen en een wonderlijk, onalledaags silhouet. Het krachtige gebouwvolume wordt aan de buitenzijde afgewerkt met stoere bouwmaterialen. De plint van het gebouw wordt opgetrokken in een robuuste, gemêleerde baksteen; het volume boven de plint wordt afgewerkt met verzinkt metaal. De eigen, natuurlijke kleuren van de materialen bepalen de uitstraling van het gebouw waardoor het gebouw tot in lengte van jaren mooi blijft en op een natuurlijke manier ouder wordt.

DAT architecten, Tilburg
Walter van der Hamsvoord

ALS EEN FENIKS UIT ZIJN AS

Wolstad bestaat uit twintig appartementen met een geheel eigen karakter, oppervlakte en indeling. Elk appartement beschikt over een balkon of dakterras dat op het zuiden of de waterkant is gericht. Ook vanuit de huiskamer heb je zicht op de levendige Piushaven. Oppervlakten variëren van ca. honderd tot maar liefst honderdvijfenveertig vierkante meter.

Wolstad
Wolstad

Luxe afwerking

Alle appartementen kennen een exclusieve afwerking door het gebruik van hoogwaardige materialen. Wat dacht je van:

  • een individuele warmtepomp met vloerverwarming waarmee je in de winter verwarmt en in de zomer kunt koelen;
  • wanden en plafonds voorzien van stucwerk;
  • luxe sanitair en tegelwerk in badkamer en toilet;
  • plafondhoge binnenkozijnen en stompe binnendeuren;
  • privé parkeerplaats op afgesloten binnenterrein;
  • alle oost-, west- en zuidramen krijgen zonwerende beglazing.

Wolstad